Augmented Reality

Combineer de virtuele met de echte wereld

Verschenen in 2011, maar nog steeds meer dan relevant. Augmented reality lijkt nu pas aan zijn grote doorbraak toe...

De toepassingen van mobiel internet groeien explosief. De ontwikkelaars van mobiele applicaties gaan steeds een stapje verder. Zo ook met Augmented Reality: de technologie waarbij de realiteit en de virtuele wereld met elkaar gecombineerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om webcambeelden aan te vullen met informatie van internet. Of het ophalen van extra informatie over winkelwaren, boeken en cd’s via beeldherkenning, streepjescodes en QR-codes.


Dit boek biedt nieuwe navigatie-ervaringen en zoektechnieken, en is daarnaast voer voor kunstenaars en creatievelingen. Het spreekt tot de verbeelding omdat het ook nieuwe vormen van interactie met computers mogelijk maakt: Kinect, Wiimote, sensoren enzovoort.

Kris Merckx schreef deze praktische gids waarmee ontwikkelaars van mobiele applicaties kennismaken met de wereld van Augmented Reality en beeldherkenning. Maar ook kunstenaars, muzikanten, videoliefhebbers en reclamemakers kunnen inspiratie opdoen voor hun eigen projecten. De onderwerpen die in het boek worden besproken, zijn:

  • Bewegingsdetectie
  • Gezichtsherkenning
  • Werken met QR-codes
  • Beeldherkenning
  • Afstandsdetectie en gesture detection
  • AR-hardware met Arduino

NIEUWS

Packaging

Liesbeth Haesevoets ontwierp twee tassen met een bijzondere boodschap: een buideltas gemaakt uit het leer van een gelooide koeienmaag en een bolvormige tas met de riem van “blindedarm”. Ze zijn gemaakt uit natuurlijk gelooid leer.

Lees meer

SMART

We leven in een hoogtechnologische omgeving. Dit maakt sommige mensen bang en onzeker. Alles wordt smart: onze telefoons, computers, televisies, auto’s… Maar vaak hebben we het gevoel niet meer mee te kunnen, dom te zijn in een smart omgeving. 
Dit boek is jouw wegwijzer door de smart wereld. Het is eveneens een kookboek dat je leert koken met alle smart ingrediënten…

Lees meer

Sporen

In "Sporen" vertelt de schrijver over zijn jeugdjaren in Hakendover. Het resultaat is een bundel diepmenselijke verhalen over afscheid nemen, met een lach en een traan. Over hoe de wereld heel erg veranderde en hoe we daar met zijn allen een plaats moeten aan geven.

Lees meer

DDD - Jubileumeditie

De eerste dertien edities van het heemkundig tijdschrift "Den Dertienden Dag', over Hakendover en omgeving.

Lees meer
Aanmelden