DDD - Jubileumeditie

DDD, 1 tot en met 13

Het was wat kunstelig en amateuristisch zoals het ooit allemaal begon. Ik weet nog dat we voor de voorpagina van ons allereerste nummer eerst een kopie namen van een foto van een klok. Uit dat kopietje knipten we vervolgens het fotootje uit en dat plakten we op een pagina met titel “Den Dertienden Dag” die we eerst op een oude matrixprinter hadden afgedrukt. Scannen hoorde toen nog niet direct tot de mogelijkheden. Elke foto moest dus eerst met plakband op het betreffende blad worden geplakt.

Doorheen de jaren steeg de kwaliteit van de artikels. De historische achtergronden waren beter uitgezocht en op een aantal artikels mogen we terecht fier zijn. Meer en meer gingen we echt het pad van historisch onderzoek op. Hoe amateuristisch ook, het was altijd welgemeend en goedbedoeld. Ik dook meer en meer de computerwereld in en een vijftal jaar later, als ik me goed herinner, maakte ik een eerste CD-rom over de geschiedenis van Hakendover. De grote Encarta-encyclopedie was mijn lichtende voorbeeld. Het was ook de periode waarin het world wide web aan zijn enorme veroveringstocht begon en al snel verscheen een site van Hakendover online.

NIEUWS

Packaging

Liesbeth Haesevoets ontwierp twee tassen met een bijzondere boodschap: een buideltas gemaakt uit het leer van een gelooide koeienmaag en een bolvormige tas met de riem van “blindedarm”. Ze zijn gemaakt uit natuurlijk gelooid leer.

Lees meer

SMART

We leven in een hoogtechnologische omgeving. Dit maakt sommige mensen bang en onzeker. Alles wordt smart: onze telefoons, computers, televisies, auto’s… Maar vaak hebben we het gevoel niet meer mee te kunnen, dom te zijn in een smart omgeving. 
Dit boek is jouw wegwijzer door de smart wereld. Het is eveneens een kookboek dat je leert koken met alle smart ingrediënten…

Lees meer

Sporen

In "Sporen" vertelt de schrijver over zijn jeugdjaren in Hakendover. Het resultaat is een bundel diepmenselijke verhalen over afscheid nemen, met een lach en een traan. Over hoe de wereld heel erg veranderde en hoe we daar met zijn allen een plaats moeten aan geven.

Lees meer

DDD - Jubileumeditie

De eerste dertien edities van het heemkundig tijdschrift "Den Dertienden Dag', over Hakendover en omgeving.

Lees meer
Aanmelden