De zot van de kluis

De zot van de kluis

Een romantisch sociaal verhaal uit het Hageland. Het boek is een hertaling van “De zot”, een roman geschreven door pastoor Pieter Creten in 1857-1858. Het verhaal ontstond in de omgeving van Halen (Lb.) en kent enige historische achtergrond. “De zot” is een boeiend boek over twee geliefden die omwille van een standenverschil niet met elkaar mochten trouwen. Het handelt over een tijdloos thema van “macht versus onmacht” : de magistratuur, de Kerk, de politiek en het geld, tegenover de gedwongen onderdanigheid van de kleine man, die altijd aan het kortste eind trekt.

Dit boek verdient een verfilming...

NIEUWS

Packaging

Liesbeth Haesevoets ontwierp twee tassen met een bijzondere boodschap: een buideltas gemaakt uit het leer van een gelooide koeienmaag en een bolvormige tas met de riem van “blindedarm”. Ze zijn gemaakt uit natuurlijk gelooid leer.

Lees meer

SMART

We leven in een hoogtechnologische omgeving. Dit maakt sommige mensen bang en onzeker. Alles wordt smart: onze telefoons, computers, televisies, auto’s… Maar vaak hebben we het gevoel niet meer mee te kunnen, dom te zijn in een smart omgeving. 
Dit boek is jouw wegwijzer door de smart wereld. Het is eveneens een kookboek dat je leert koken met alle smart ingrediënten…

Lees meer

Sporen

In "Sporen" vertelt de schrijver over zijn jeugdjaren in Hakendover. Het resultaat is een bundel diepmenselijke verhalen over afscheid nemen, met een lach en een traan. Over hoe de wereld heel erg veranderde en hoe we daar met zijn allen een plaats moeten aan geven.

Lees meer

DDD - Jubileumeditie

De eerste dertien edities van het heemkundig tijdschrift "Den Dertienden Dag', over Hakendover en omgeving.

Lees meer
Aanmelden