Geschiedenis van Leuven

Leuven: een oude geschiedenis

In 1880 publiceerde de gekende Leuvense stadsarchivaris Eduard van Even de geschiedenis van Leuven, geschreven in 1593 en 1594. De geschriften van Willem Boonen, stadsambtenaar van Leuven in de 16de eeuw, lagen bijna 300 jaar in het Leuvense stadhuis te wachten op een publicatie. Van Even ontfermde er zich over. Dit lijvige boek is een onmisbare bron voor de plaatselijke geschiedenis, niet alleen van Leuven, maar van heel Oost-Brabant. Anastatische herdruk uit 1996.

Voor iedereen die interesse heeft in de geschiedenis van Leuven of onderzoek doet naar aspecten over het verleden van de stad en haar omgeving. 

NIEUWS

Packaging

Liesbeth Haesevoets ontwierp twee tassen met een bijzondere boodschap: een buideltas gemaakt uit het leer van een gelooide koeienmaag en een bolvormige tas met de riem van “blindedarm”. Ze zijn gemaakt uit natuurlijk gelooid leer.

Lees meer

SMART

We leven in een hoogtechnologische omgeving. Dit maakt sommige mensen bang en onzeker. Alles wordt smart: onze telefoons, computers, televisies, auto’s… Maar vaak hebben we het gevoel niet meer mee te kunnen, dom te zijn in een smart omgeving. 
Dit boek is jouw wegwijzer door de smart wereld. Het is eveneens een kookboek dat je leert koken met alle smart ingrediënten…

Lees meer

Sporen

In "Sporen" vertelt de schrijver over zijn jeugdjaren in Hakendover. Het resultaat is een bundel diepmenselijke verhalen over afscheid nemen, met een lach en een traan. Over hoe de wereld heel erg veranderde en hoe we daar met zijn allen een plaats moeten aan geven.

Lees meer

DDD - Jubileumeditie

De eerste dertien edities van het heemkundig tijdschrift "Den Dertienden Dag', over Hakendover en omgeving.

Lees meer
Aanmelden