Packaging

Twee tassen met een boodschap

Liesbeth Haesevoets ontwierp twee tassen met een bijzonder boodschap: een buideltas gemaakt uit het leer van een gelooide koeienmaag en een bolvormige tas met de riem van “blindedarm”. Ze zijn gemaakt uit natuurlijk gelooid leer. Koeienmagen worden doorgaans gewoon weggegooid of verwerkt in hondenvoer. Hier worden ze een duurzaam materiaal. Beide tassen vertellen een “boodschap”. Het zijn geen “boodschappentassen”, maar “boodschap-tassen”.

Plastic herschept onze kusten in een vuilnisbelt en schaadt het natuurlijk habitat van het zeeleven. Dieren raken verstrikt in stukken plastic. (...)

Op het platteland worden dieren ziek door het eten van afval zoals drankblikjes. Plastic is hier eveneens een grote boosdoener. Jaarlijks sterven honderden koeien omdat zwerfvuil hun maagwand doorboort. (...)

99% van wat we kopen, komt binnen de 6 maanden in het vuilnis terecht. (...)

De buideltas is gemaakt van ondermeer koeienmaag. De koe is zelf het slachtoffer van de wegwerpcultuur. De maag is naar buiten gehaald. Ze onthult haar geheimen. Voor veel mensen wekken deze materialen een aversie op, Ze zijn een cruciaal onderdeel in de spijsvertering van de koe. De maag en de blindedarm zijn omgetoverd in een duurzaam herbruikbaar materiaal. (...)

Het horloge, het duurzame geschenk, is een slachtoffer van de wegwerpcultuur. De waarde die we er eens aan schonken als een waardevol verpakt geschenk op bijzondere momenten in ons leven, lijkt verloren te zijn gegaan. Aan onze buideltas bengelt een horloge, het geschenk hangt zichtbaar aan de buitenzijde. 

De tijd tikt. It’s time to act.”

Om die boodschap kracht bij te zetten vertellen we het verhaal en concept in het boek "Packaging".  Het boek verschijnt in zeer beperkte oplage om te vermijden dat we ook hier met een “bulk” aan papier zouden blijven zitten.  Net zoals de tassen is het boek enig en uniek. Noch de tassen, noch het boek verschijnen in serieproductie. 

Lees meer op www.uitdenaad.be/art


NIEUWS

Packaging

Liesbeth Haesevoets ontwierp twee tassen met een bijzondere boodschap: een buideltas gemaakt uit het leer van een gelooide koeienmaag en een bolvormige tas met de riem van “blindedarm”. Ze zijn gemaakt uit natuurlijk gelooid leer.

Lees meer

SMART

We leven in een hoogtechnologische omgeving. Dit maakt sommige mensen bang en onzeker. Alles wordt smart: onze telefoons, computers, televisies, auto’s… Maar vaak hebben we het gevoel niet meer mee te kunnen, dom te zijn in een smart omgeving. 
Dit boek is jouw wegwijzer door de smart wereld. Het is eveneens een kookboek dat je leert koken met alle smart ingrediënten…

Lees meer

Sporen

In "Sporen" vertelt de schrijver over zijn jeugdjaren in Hakendover. Het resultaat is een bundel diepmenselijke verhalen over afscheid nemen, met een lach en een traan. Over hoe de wereld heel erg veranderde en hoe we daar met zijn allen een plaats moeten aan geven.

Lees meer

DDD - Jubileumeditie

De eerste dertien edities van het heemkundig tijdschrift "Den Dertienden Dag', over Hakendover en omgeving.

Lees meer
Aanmelden